субота, 22 грудня 2007 11:40

Поліція Саудівської Аравії попередила масштабний теракт під час хаджу

Сили безпеки Саудівської Аравії заарештували групу людей, що планували здійснити теракт в священних для мусульман місцях в околицях Мекки під час хаджу.

Арешти були проведені близько тижня тому. Власті не повідомляють число підозрюваних в підготовці теракту і їх національності.

Зараз хадж закінчується в спокійній обстановці, не дивлячись на погрози терактів, повідомляє саудівська газета "Аль-ватан".

Як пише газета, "на обрядових маршрутах хаджу не приймалися ніяких надзвичайних заходів" у зв"язку з оголошеним напередодні арештом терористичної групи, що планувала "проведення вибухів серед караванів паломників з метою організації безладів".

За відомостями газети, співробітники органів безпеки "несуть службу в звичайному режимі, забезпечуючи спокійне завершення обрядів" в Мецці і її передмістях.

Безпеку паломників забезпечують близько 60 тис. служителів порядку. Завдяки їх зусиллям, сказав в п"ятницю офіційний представник міністерства внутрішніх справ генерал Мансур ат-Туркі, за декілька днів до початку хаджу органи безпеки "зірвали спробу організації терористичних актів поза Меккою і обрядовими маршрутами". Він відзначив, що "подробиці проведених арештів поки не розголошуються на користь слідства".

Голова центрального комітету хаджу, емір Мекки принц Халед аль-Фейсал у заяві саудівській пресі, опублікованій в суботу, назвав нинішній сезон хаджу "успішним з погляду безпеки і здоров"я паломників".

Хадж цього року зробили близько 2,5 млн. богомольців, передає vz.ru.

Зараз ви читаєте новину «Поліція Саудівської Аравії попередила масштабний теракт під час хаджу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі