середа, 20 червня 2007 14:52

Поліція Парижа з"їжджає з набережної Орфевр

Паризька кримінальна поліція переїздить з своєї знаменитої штаб-квартири на набережній Орфевр 36 в нову будівлю в іншій частині міста, яка краще відповідає вимогам століттям високих технологій.

Будинок кримінальної поліції Парижа, розташований на острові Сіті, став популярним завдяки розповідям Жоржа Сименона про комісара Мегре.

Проте, як відзначив колишній глава кримінальної поліції Олів"є Фоль, щоб зрозуміти причини переїзду, досить просто відвідати штаб-квартиру ФБР у Вашингтоні або Нового Скотланд-ярду в Лондоні: тоді стане зрозуміло, для чого все це потрібно.

Вже довгий час французькі детективи скаржилися, що маленькі, вузькі кімнатки в старій будівлі на набережній Орфевр не призначені для сучасних поліцейських, які працюють великою командою і широко використовують комп"ютери.

Одним з недавніх епізодів зайвий раз вказуючих на профнепридатність будівлі, став випадок з серійним вбивцею Рішаром Дюрном, якому вдалося назавжди вислизнути від правосуддя, вистрибнувши з горищного вікна, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Поліція Парижа з"їжджає з набережної Орфевр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі