понеділок, 17 березня 2008 09:37

Поліція ООН відбила захоплене сербами приміщення суду у Мітровіце

Вранці 17 березня поліція ООН узяла штурмом приміщення суду ООН у косовському місті Мітровіца, яке було захоплено сербами 14 березня. У операції, за даними агентства, взяли участь близько 500 поліцейських.

Десятки сербів, причетних до захоплення будівлі, були затримані. Інформації про потерпілих у ході операції поки що немає.

Як повідомлялося раніше, 14 березня близько двохсот сербів зайняли будівлю суду ООН і підняли над нею сербський прапор. У акції взяли участь колишні співробітники суда Мітровіци, які раніше працювали у цьому приміщенні. Поліція ООН, що охороняла об"єкт, була змушена відступити.

До ранку 17 березня захоплена будова була оточена силами поліції ООН і миротворчого контингенту НАТО. Під"їзди до неї, як повідомляло AFP, були блоковані бронетехнікою.

Затримані серби, за інформацією Reuters, не чинили опору, коли їх виводили з будівлі у наручниках. Повернувши контроль над об"єктом, поліція спустила піднятий над ним сербський прапор.

Нагадаємо, що з середини лютого, коли край Косово проголосив незалежність від Сербії, в Мітровіце відбулося кілька великих зіткнень між сербами і місцевою поліцією, а також поліцією ООН, повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Поліція ООН відбила захоплене сербами приміщення суду у Мітровіце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі