четвер, 07 червня 2007 16:32

Поліція ФРН затримала в ніч на середу близько 300 антиглобалістів

Німецька поліція затримала в ніч на середу близько 300 антиглобалістів під час витіснення їх від шосе, яке веде в курортне місце Хайлігендамм, де проходить зустріч лідерів країн "групи восьми".

В четвер доступи до готелю, де проходить ця зустріч, залишаються блокованими сотнями протестуючих маніфестантів, які поводяться миролюбно.

Не дивлячись на те, що Конституційний суд Німеччини підтвердив вердикт, що забороняє маніфестантам наближатися до огорожі безпеки ближче, ніж на 5 кілометрів, німецькі поліцейські, схоже, вважають за краще не форсувати дотримання цієї вимоги.

Більше 70% німців схвалюють тактику поліції відносно антиглобалістів.

Згідно оголошеними в четвер даними репрезентативного опитування, проведеного соціологічним інститутом ЕМНІД 4 -5 червня, 71% респондентів позитивно сприйняли дії вартових порядку навколо місця проведення саміту. Тільки 21% несхвально відноситься до поліцейських заходів.

Думки опитаних щодо користі проведення подібних зустрічей лідерів країн "вісімки" розділилися приблизно порівну: 47% вважають їх безглуздими і 45% - корисними.

Найважливішою темою обговорення на саміті респонденти рахують захист клімату (94%), боротьбу з убогістю в Африці (85%) і захист права інтелектуальної власності (67%), повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Поліція ФРН затримала в ніч на середу близько 300 антиглобалістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі