субота, 22 березня 2008 12:43

Поліція Бразилії захопила неймовірну кількість кокаїну

У бразильському штаті Сан-Паулу поліція затримала партію кокаїну вагою близько тонни. Але вона настільки велика, що до цих пір не вдалося встановити точну вагу партії.

Наркотики були переправлені до Бразилії в тайниках, обладнаних усередині акумуляторних батарей для вантажівок, і зберігалися на складі в контейнерах для вантажів. Перед відправкою за океан їх повинні були заховати між свинцевими листами, щоб уникнути виявлення при рентгенівському просвічуванні на митниці.

Було встановлено, що кокаїн готували до відправки з порту Сантус (штат Сан-Паулу) до Голландії і Польщі.

Затримано троє учасників злочинного угрупування, що планувало акцію. Двоє з них - вихідці з Сурінама. Передбачається, що кокаїн потрапив до Бразилії з Болівії або Колумбії.

Згідно з даними ООН, щорічно до Бразилії потрапляє до 80 тонн кокаїну, виробленого в Колумбії, Болівії і Перу. З них половина осідає на внутрішньому ринку, і ще 40 тонн потрапляє в європейські країни.

Найбільшим у світі постачальником кокаїну є Колумбія. Щорічно там проводиться близько 600 тонн цього наркотику, основна частина якого поставляється на чорні ринки США і Європи, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Поліція Бразилії захопила неймовірну кількість кокаїну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі