середа, 20 січня 2021 12:57

Показали унікальні фото здичавілих корів у Чорнобильській зоні
3

У Чорнобильському заповіднику виявили стадо здичавілих корів. Помітили їх на околиці села Луб'янка.

Світлини здичавілих "гостей" поширили у Facebook Чорнобильського радіаційно-екологічного заповідника.

Фото: Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник

Фахівці підрахували чисельність колись домашньої великої рогатої худоби. Зазначають, що стан усіх тварин добрий. Сніжну і морозну погоду вони переживають успішно. У головного бугая, правда, є проблеми з правим оком.

Від звичайної сільської череди стадо дикої худоби відрізняється. Останнє структуроване, має системну цілісність, діє завжди злагоджено.

"Найретельніше дорослі охороняють молодь. Телята вибирають найбезпечніше місце в стаді між дорослим бугаєм і коровами. На фоні снігу та грізного великого бугая телята виглядають особливо колоритно. Найбільше задоволення – спостерігати за їхньою поведінкою. Попри все, молодняк рогатої худоби добре адаптований до холоду. Тому турбуватись, чи виживуть за таких морозів телята з коровами, нема підстав", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фотографи показали дикий тваринний світ Чорнобиля

У зоні відчуження провели випробування автономного робота-собаки Boston Dynamics для перевірки радіаційно небезпечних ділянок.

Зараз ви читаєте новину «Показали унікальні фото здичавілих корів у Чорнобильській зоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі