понеділок, 31 березня 2008 18:34

Погрози від торгівлі держінформацією зростають - СБУ

Погрози від злочинної торгівлі інформацією з баз даних українських державних органів зростають, не дивлячись на протидію правоохоронних органів, говориться в листі Служби безпеки України.

"Аналіз (...) свідчить про наявність і зростання певних видів погроз, пов"язаних з протиправним використанням відомостей з державних електронних інформаційних ресурсів, зокрема, з несанкціонованим розповсюдженням або збутом баз, банків даних, реєстрів, які ведуться органами державної влади", - наголошується в листі.

Згідно документу, попит на конфіденційні дані з держорганів постійно росте і визначається гострою конкурентною боротьбою українських суб"єктів господарювання.

"Основними споживачами продуктів незаконної діяльності є недержавні служби безпеки, консалтингові структури, організовані злочинні угрупування. Особливою популярністю користуються конфіденційні бази даних податкових органів, Державної митної служби, Міністерства внутрішніх справ", - вказується у листі.

У листі СБУ також наголошується, що українські суди в 2007 році визнали винними в скоєнні злочину сім фізичних осіб, які займалися збутом баз даних держорганів.

Окрім того, за даними СБУ, в лютому поточного року припинено функціонування сталого каналу збуту баз даних, який був налагоджений жителем Черкас. "Здійснюються передбачені законом заходи щодо виявлення і локалізації джерел витоку згаданих відомостей з держорганів", - підкреслюється в листі.

Згідно з документом, поліпшенню ситуації може сприяти ухвалення закону про захист персональних даних і встановлення обмежень на доступ до інформації про виборців, повідомляє Интерфакс-Украина.

Зараз ви читаєте новину «Погрози від торгівлі держінформацією зростають - СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі