неділя, 20 листопада 2022 06:50

Погода в Україні буде багатою на неприємні сюрпризи: прогноз на сьогодні

Погода в Україні буде багатою на неприємні сюрпризи: прогноз на сьогодні
Синоптики попередили про складну погоду в Україні. Фото: УНІАН

У неділю, 20 листопада, у більшості областей України весь день буде нижче 0℃.

Жоден регіон не оминуть опади, повідомив Укргідрометцентр.

Температура повітря у всій країні коливатиметься від -10℃ до +17℃. Найхолодніше буде на Житомирщині й Сумщині, найтепліше – у Криму.

На заході синоптики прогнозують незначні опади у вигляді снігу. Уночі температура повітря здебільшого опуститься до -8℃. Удень вона буде ближчою до 0℃, а на Закарпатті до +4℃. Також вдень можливе посилення вітру.

На півночі вночі буде доволі холодно – на Житомирщині й Сумщині температура повітря знизиться до -10℃. Удень температура також залишатиметься на рівні нижче 0℃. Вдень синоптики прогнозують в регіоні мокрий сніг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Михайлів день 2022 року: що за свято, що не можна робити та які прикмети

Центральні області України вдень накриє мокрий сніг і подекуди дощі. Вночі також можливі опади у вигляді снігу. Удень температура повітря підніметься вище 0℃ і досягатиме подекуди +5℃.

На сході також очікують дощі зі снігом, але без значних морозів – здебільшого до -1℃. Однак на Харківщині вночі очікують і до -4℃.

На південь ідуть дощі. Подекуди синоптики прогнозують ледь не зливи, особливо на Миколаївщині та Херсонщині. Уночі температура нижче 0℃опуститься тільки на Миколаївщині, вдень +6...17℃.

У Києві вдень очікують на невеликі опади у вигляді дощу й мокрого снігу. Температура повітря становитиме -4...2℃.

У всіх регіонах, крім півдня, синоптики попереджають про загрозу ожеледиці. Оголошений перший рівень небезпеки, жовтий.

Завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС Віра Балабух прогнозує теплу зиму. У грудні середня за місяць температура може коливатися від -1...2°С до +3°С. Очікується, що зима в Україні буде теплою, адже останні роки ми не бачимо суворих зим.

Зараз ви читаєте новину «Погода в Україні буде багатою на неприємні сюрпризи: прогноз на сьогодні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі