пʼятниця, 14 квітня 2023 14:50

Погода неабияк здивує українців у переддень Великодня

Погода неабияк здивує українців у переддень Великодня
Дощі завтра передбачаються в західних областях. Фото: pixabay.com

У переддень Великодня в Україні спостерігатимуться значні температурні контрасти.

15 квітня найтеплішою очікується погода в південній частині України та в прикарпатських областях, повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook. Протягом дня там буде +15...20°С, а в Криму до +22°С.

"Найхолоднішою виявиться північна частина країни та північний схід, а також Волинь та Рівненщина, де впродовж дня очікується +4...8 градусів. На решті території України +10...13 градусів. Тобто перепади будуть від нічних +2...4 градусів на Харківщині, Сумщині, Полтавщині до денних +20...22 градусів у Криму. Характерна особливість завтрашнього дня – сильний вітер! Пориви південно-східного вітру часом досягатимуть штормових значень, 15-20 метрів за секунду. Зверніть увагу", – написала вона.

Дощі завтра передбачаються в західних областях, на Житомирщині та Вінниччині. Дощі, місцями з мокрим снігом очікуються у суботу на Харківщині, Луганщині, Полтавщині. На решті території України опадів не буде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні стався землетрус

У Києві 15 квітня буде сильний вітер. Вдень прогнозують +6...8°С. Дощі у столиці можливі хіба що ввечері.

На Великдень в Україні скрізь потепліє: вдень очікується +12...16°С. На заході та півдні буде у межах +14...18°С, а на Закарпатті та крайньому півдні до +20°С. Дощі в неділю можливі вночі у північних областях (але зовсім невеликі) та вдень місцями у західній частині.

У більшості областей України 16 квітня погода буде теплою та сухою.

У квітні цьогоріч буде багата на опади прохолодна погода. Перша декада місяця мине з дощами, снігом та заморозками.

На Закарпатті в Мукачеві попри холод почала квітнути магнолія Кобус.

В українські ж Карпати повернулася справжня зима. На горі Піп Іван Чорногірський вдарив сильний мороз.

Зараз ви читаєте новину «Погода неабияк здивує українців у переддень Великодня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі