пʼятниця, 15 квітня 2022 08:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Загиблих від рук росіян громадян України значно більше за офіційну статистику - ООН

Загиблих від рук росіян громадян України значно більше за офіційну статистику - ООН
Жертви серед цивільного населення спричинили переважно обстріли та авіаудари Фото: Слово і Діло

З 24 лютого по 13 квітня ООН зафіксувала 4577 жертв серед цивільного населення.

Серед 1964 убитих громадян України - 161 дитина. Із 2613 поранених - 252 дитини, повідомили на офіційній сторінці ООН у Twitter.

Жертви серед цивільного населення спричинили переважно обстріли та авіаудари.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські біженці масово повертаються додому - ООН

Реальні втрати набагато вищі.

"Оскільки багато повідомлень із місць, де такі випадки мали місце, як і раніше вимагають додаткового підтвердження, в той час як отримання інформації з деяких місць, де продовжуються бойові дії, затримується. Це стосується, наприклад, таких населених пунктів, як Маріуполь (Донецька область), Ізюм (Харківська область), Попасна (Луганська область) та Бородянка (Київська область), де, за повідомленнями, мали місце численні випадки загибелі або поранення цивільних осіб. Вони підлягають подальшій верифікації та не включені до наведеної статистики", - йдеться у звіті ООН.

548 дітей постраждали в Україні з 24 лютого через напад РФ. 197 дітей загинуло та більш як 351 отримали поранення. Найбільше дітей постраждало в Донецькій області - 115, Київській - 105, Харківській - 81, Чернігівській - 54, Миколаївській - 40, Херсонській - 38, Луганській - 36, Запорізькій - 23, у столиці - 16, Сумській - 16, Житомирській - 15.

Зараз ви читаєте новину «Загиблих від рук росіян громадян України значно більше за офіційну статистику - ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі