неділя, 14 жовтня 2018 16:45

"Подвіжуємо" і нагадаємо, хто в країні справжній патріот - Аваков

"Подвіжуємо" і нагадаємо, хто в країні справжній патріот - Аваков
Аваков, у центрі, поділився думками щодо знесення пам'ятників. Фото: Facebook

Голова МВС Арсен Аваков розповів, як він ставиться до знесення пам'ятників. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Ще вночі, задовго до світанку підняли особовий склад Нацгвардії, поліцейських спецпідрозділів тактиків, переговірників, саперів, кінологів. До п'ятої ранку центральними вулицями столиці роз'їжджалися за різними точками і маршрутами спеціальні машини з блималками і без. Вранці - на Софії молебень за участю десятків тисяч людей, під вечір - традиційний 14 жовтня марш націоналістів", - розповів міністр.

Водночас він підкреслив, що кілька "вождів-патріотів", які воювали за їхніми словами, на всіх фронтах, "включаючи колчаківський", вирішили, що потрібно нагадати про себе і знести кілька пам'ятників.

"Рішуче мовляв і патріотично зносити, мовляв, будемо - до свята - гармату на Арсенальній і пару пам'ятників-надгробків у Маріїнському. Заодно мовляв і "подвіжуємо" і нагадаємо хто в країні справжній патріот", - зазначив Аваков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві не дали знищити пам'ятник радянському генералу

За даними міністра, близько 600 нацгвардійців і поліцейських приїхали до Маріїнського до світанку, прочесали весь парк за допомогою саперів і собак на предмет вибухівки, поставили на чергування швидкі допомоги.

В результаті, як заявив міністр, "масові колони "патріотів", які прийшли в результаті вершити "народну владу" і зносити пам'ятники і надгробки, нарахували всього 50 осіб. При цьому він додав, що незважаючи на невелику кількість людей, за ними прийшли камери і журналісти всіх проросійських і російських телеканалів.

Разом з цим міністр зазначив, що ранковий молебень на Софійській площі за участю до 15 000 людей забезпечували близько 120 поліцейських.

Микола Ватутін - генерал армії Радянського Союзу, 29 лютого 1944 року на Волині отримав кульове поранення від українських партизанів УПА і через невдале лікування помер.

Зараз ви читаєте новину «"Подвіжуємо" і нагадаємо, хто в країні справжній патріот - Аваков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі