Ексклюзиви
субота, 21 червня 2008 18:00

Подвір"я українських переселенців XVІІІ століття відтворили під російським Воронежем

У воронезькому природному музеї-заповіднику Дивногір"я відкрили експозицію, яка точно відтворює подвір"я українських переселенців XVІІІ століття, повідомляє ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА.

Головний хоронитель Дивногір"я Людмила Назарова розповіла, що в 2007 році пройшла етнографічна експедиція селами Лискінського району, якої були виявлені унікальні предмети старовини.

"Зібравши велику кількість предметів побуту українських переселенців, ми вирішили створити точну копію подвір"я", - сказала вона.

За її словами, на створення експозиції пішов приблизно рік. Саме подвір"я являє собою житловий будинок із двох кімнат, господарський сарай і вуличні будівлі. На території подвір"я побудована веранда, де демонструються можливості лозоплетіння, виготовлення ляльок і гончарне ремесло того часу.

"Частина предметів на подвір"ї переселенців справжні - прядки, рушники, червоний куточок з іконами, домоткані доріжки", - розповіла Назарова. Вона додала, що частина меблів в подвір"ї була зроблена на замовлення, тому що знайти оригінальні меблі не вдалося.

Музей-заповідник "Дивногір"я" розташовано в однойменному населеному пункті Воронезької області. До комплексу музею входять Дивногірський Свято-Успенський чоловічий монастир, Печерна церква XVІІІ століття, Курганний могильник епохи бронзового століття, Маяцьке селище й фортеця, а так само печерна церква Сицилійської Божої матері XVІІІ століття й крейдові стовпи - Діви, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Подвір"я українських переселенців XVІІІ століття відтворили під російським Воронежем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути