середа, 11 квітня 2007 15:00

Податківець сфабрикував справу, щоб отримати підвищення

Унікальний випадок був нещодавно у центрі розслідування обласної прокуратури: високопосадовець підрозділу Чернігівської міжрайонної ДПІ, намагаючись справити позитивне враження на вищі органи успішною діяльністю, сфабрикував "липову" справу про ухилення від сплати податків підприємця, який не тільки не помирав, а й не народжувався.

Історія створення підприємців-"мертвих душ" розпочалася з того, що співробітники податкової міліції ще у травні минулого року склали неправдиві документи. Це передусім акт про результати перевірки дотримання вимог податкового законодавства суб"єктом підприємницької діяльності - фізичною особою та протокол про вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.212 Кримінального кодексу (ухилення від сплати податків) стосовно цієї особи.

Високопосадовець підрозділу податкової міліції матеріали протокольної форми досудової підготовки за фактом "липового" злочину направив до районного суду. Парадокс, але на його засідання справді приходила людина, яка щиро розкаялася. І вже в попередньому розгляді суд звільнив "винуватця" від кримінальної відповідальності з огляду на визнання провини та відшкодування збитків у повному обсязі (68 тисяч гривень). Про це відшкодування була надана навіть довідка встановленого зразка.

Прокурор району, передивляючись довідку про розгляд цієї справи в суді, вирішив перевірити факт відшкодування податкового боргу на таку суму. З"ясувалося, що жодні реальні гроші не надходили. Подальше розслідування показало, що й акт перевірки та рішення-повідомлення за ним були підробними. Зараз триває слідство, передає Високий Вал.

Зараз ви читаєте новину «Податківець сфабрикував справу, щоб отримати підвищення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі