неділя, 02 червня 2019 04:44

Почесного патріарха Філарета звинуватили в розколі і "бунтарстві"

Почесного патріарха Філарета звинуватили в розколі і "бунтарстві"
Філарета звинуватили в "бунтарстві". Фото: РБК

Єпископ ПЦУ Адріан (Кулик) заявив, що почесний патріарх Філарет скликає київських священиків "для складання присяги на вірність УПЦ КП".

"Мені телефонують священики-настоятелі Київських храмів, які досі (формально) під керівництвом колишнього Київського митрополита Філарета (Почесного Патріарха), із запитанням: "Владико, Філарет скликає всіх священиків Києва до себе на Пушкінську 36 у понеділок на 11 годину. Він буде вимагати (шантаж/залякування/погрози) від нас щоб ми підписали присягу на вірність УПЦ-КП і йому персонально як патріарху КП. Що нам робити?", — написав церковнослужитель, додавши, що Філарет вже "відділився від ПЦУ".

Він закликав священиків приймати рішення самостійно або "йти за компанію з професійним розкольником і бунтарем, який не впорався із власними пороками владолюбства і гордині, не дослухався до голосу соборного розуму Церкви, шляхом розколу і руйнування УПЦ/ПЦУ, заради вдоволення своїх владних амбіцій".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через Філарета церква може втратити томос

Раніше Філарет заявив, що не буде виконувати 3 умови томосу про автокефалію, наданого Вселенським патріархатом.

Зараз ви читаєте новину «Почесного патріарха Філарета звинуватили в розколі і "бунтарстві"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі