неділя, 13 січня 2008 11:01

Почався візит Джорджа Буша в Об"єднані Арабські Емірати

Президент США Джордж Буш прибув в неділю в Об"єднані Арабські Емірати з першим офіційним візитом. Він проведе в Абу-Дабі переговори з питань подальшого зміцнення політичних, ділових і військових зв"язків між двома країнами.

Відповідно до програми візиту, голова американської адміністрації проведе переговори з президентом ОАЕ шейхом Халіфою бенЗаїд аль-Нахайяном, а потім виступить з публічною мовою в Абу-Дабі про ситуацію на Близькому Сході. Він також зустрінеться з керівництвом еміратсько-американської ділової ради. В понеділок Буш зробить поїздку в Дубаї, де ознайомиться з проектами економічного розвитку цього емірату, що входить до складу держави ОАЕ.

ОАЕ є найбільшим економічним партнером США на Близькому Сході. Товарообіг між двома країнами перевищив в 2006 році 13 мільярдів доларів. На еміратській території працюють, за відомостями посольства США до Абу-Дабі, близько 750 американських компаній. У 2006 році об"єм прямих інвестицій еміратськіх компаній в США склав 3.5 мільярдів доларів. Місцеві газети оцінюють чисельність американської колонії в ОАЕ приблизно в 30 тисяч чоловік.

В ході поїздки по близькосхідних країнах Джордж Буш вже відвідав Ізраїль, Палестинську автономію, Кувейт і Бахрейн. З Абу-Дабі він вилетить в Ер-Ріяд для зустрічі з саудівським королем Абдаллою, а потім відвідає Єгипет.

На зустрічі в Білому домі з представниками арабських інформагенств в ході підготовки своєї близькосхідної поїздки американський президент заявив, що має намір добитися від країн, які відвідає, прихильності мирного процесу з урахуванням визнання ними Ізраїлю.

Крім того, президент США вказав, що до цілей його візиту відноситься "ізоляція Сірії" у зв"язку з її позицією з питання президентських виборів в Лівані і "завершення ізоляції в світовій спільноті Ірану", який Вашингтон розглядає як "загрозу світу", повідомляє РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «Почався візит Джорджа Буша в Об"єднані Арабські Емірати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі