пʼятниця, 18 квітня 2008 12:11

Почалися роботи з перевороту "Нафтогазу-67" для його підняття на поверхню

Фахівці державного акціонерного товариства "Черноморнафтогаз" (Сімферополь, Крим) почали роботи з перевороту затонулі в Південно-Китайське море судна "Нафтогаз-67" для його підняття на поверхню.

Про це повідомила прес-служба компанії.

Станом на 18 квітня завершені роботи із закладу 6 тросів для перевороту судна з оверкільного положення.

Компанія зазначає, що вся необхідна техніка, у тому числі, найбільший в Азії плавучий 4000-тонний кран-баржа "Хуатяньлун" (Hua Tian Long), готова почати операцію.

17 квітня був заведений останній трос, і фахівці провели тестування обладнання.

Роботам з перевороту судна може перешкодити тільки погода, яка погіршується на місці події, оскільки зараз на Гонконг насувається циклон, що може призвести до значного хвилювання моря, тоді як подібні роботи проводяться при повному штилі.

На місці катастрофи продовжує працювати українська комісія.

За даними Міністерства транспорту й зв"язку України, у пошуково-рятувальних і технічних роботах задіяно понад 100 фахівців, у тому числі - 30 водолазів.

Як повідомляло агентство, "Чорноморнафтогаз" планує підняти "Нафтогаз-67" 23 квітня.

При цьому 24-26 квітня планується провести латання пробоїн корабля, а 27 квітня - відновити плавучість судна й відправити його до берега.

2 квітня "Чорноморнафтогаз" домовився з китайською компанією Guangzhou Salvage про підйом судна "Нафтогаз-67".

18 українських моряків пропали без звістки через аварію корабля судна "Нафтогаз-67", що відбулося внаслідок зіткнення українського судна з китайським 22 березня в 15:26 за київським часом у Південно-Китайському морі біля Спеціального адміністративного району Китаю Сянган (Гонконг).

Рятувальники виявили три тіла українських моряків, повідомляють Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «Почалися роботи з перевороту "Нафтогазу-67" для його підняття на поверхню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі