середа, 24 липня 2019 16:21

Почали переділ власності: чому завели справу проти облгазів Фірташа

Почали переділ власності: чому завели справу проти облгазів Фірташа
Антимонопольний комітет почав розгляд справи про порушення 18 облгазами закону Фото:24

Антимонопольний комітет почав розгляд справи про порушення 18 облгазами закону про економічну конкуренцію.

Компанія "РГК" Дмитра Фірташа займає монопольне становище на ринку розподілення газу та його продажу для потреб населення та промисловості. Їй належать 20 облгазів в Україні.

"Після того, як дозволили депортацію Фірташа у США, причетні до вищого державного керівництва вирішили скористатися нагодою та почати переділ власності. Зробити це вирішили через Антимонопольний комітет. Облгаз є напівштучним монополістом. Але довгі роки до його роботи претензій не було. Допоки не стало зрозуміло, що власник має всі шанси вже ніколи не повернутись в Україну" , - каже економіст Андрій Новак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що чекає на Фірташа у США - прогноз експерта

У червні Верховний суд Австрії дозволив екстрадицію Дмитра Фірташа в США. Штати звинувачують олігарха у дачі $18,5 млн хабара за дозвіл на розробку титанових родовищ у Індії поза конкурсом. Йому загрожує 50 років в'язниці та конфіскація активів. На запит американських слідчих у березні 2014-го Фірташа затримали в Австрії. Згодом випустили під 125 млн євро застави. Відтоді він оскаржує свою екстрадицію в США.

Екстрадиція українського олігарха Дмитра Фірташа в США станеться не раніше зими.

Зараз ви читаєте новину «Почали переділ власності: чому завели справу проти облгазів Фірташа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі