вівторок, 22 травня 2007 19:53

Побудовано рекордний за висотою поверх планети (ФОТО)


Хмародер Burj Dubai стане найвищою спорудою планети задовго до закінчення будівництва. Він уже обігнав по висоті останнього поверху всі існуючі хмарочоси і башти світу.

В даний час унікальна будівля Burj Dubai (що зводиться в Дубаї) вже минула відмітку в 460 метрів висоти і 128 поверхів. Це вище, ніж повна висота знаменитих башт-близнят Petronas Towers в Куала Лумпуре (452 метри разом з шпилем), і вище, ніж номінальна висота хмарочоса Чікаго Sears Tower без антен (442 метри по дах; з антенами ж він налічує 527 метрів).


Дубайському диву вже зовсім недалеко до найвищого хмародера планети, нинішнього офіційного рекордсмена - Taipei 101, розташованого в Тайбєє. Нагадаємо, висота його, зміряна по так звану структурну вершину складає 509 метрів. Але висота Taipei 101 по дах рівна 449 метрам. Отже вже зараз з останнього поверху Burj Dubai відкривається значніший вигляд, ніж з даху тайваньського рекордсмена.

Burj Dubai планується майже в 900 метрів у висоту.

Зараз світовим рекордсменом по висоті споруди є канадська телевежа CN Tower (553,33 метра), але вона не є хмародером. А висота підлоги останнього з наявних в ній поверхів рівна 446 метрам. Отже навіть вона вже поступилася в цьому показнику дубайській будівлі, повідомляє Мембрана.ру.

Зараз ви читаєте новину «Побудовано рекордний за висотою поверх планети (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі