середа, 09 січня 2008 20:46

Поблизу узбережжя Канади стався потужний землетрус

На південному заході Канади, в районі островів Королеви Шарлоти поблизу узбережжя Британської Колумбії, в середу стався землетрус магнітудою 6,2 бали за шкалою Ріхтера, повідомляє Геологічна служба США.

Епіцентр землетрусу знаходився в Тихому океані, в 624 кілометрах на північний захід від столиці Британської Колумбії - міста Ванкувер. На узбережжі, як повідомляють місцеві ЗМІ, через велику відстань підземний поштовх практично не відчувався.

Варто відзначити, що це вже шостий сильний землетрус в районі тектонічного розлому, що проходить уздовж тихоокеанського узбережжя США і Канади, за останні дні. 5 січня в 230 кілометрах від островів Королеви Шарлоти було зафіксовано відразу чотири підземні поштовхи магнітудою від 5,3 до 6,7 бали. Їхні епіцентри також знаходилися в океані, на глибині близько десяти кілометрів. Крім того, в кінці грудня землетрус силою 6,5 бали стався поблизу узбережжя Аляски. Цунамі в результаті цих землетрусів не утворилося, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Поблизу узбережжя Канади стався потужний землетрус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі