пʼятниця, 09 листопада 2007 07:08

Побилися голова та депутат районної ради

Увечері 30 жовтня депутат Тростянецької райради Сумської області 48-річний Сергій Федченко з товаришем Миколою Борденюком зайшов до бару "Білий парус". Там відпочивав із компанією 32-річний голова районної ради Едуард Холодов.

— Ми сіли за столик. Зробили замовлення. Навіть пляшки не встигли відкрити, як до нас підсів Едуард Холодов, — розповідає Сергій Федченко. — Я зрозумів, що він випивший. Голова став звинувачувати мене, що не так голосую на сесіях. Кажу: "Едуарде Вікторовичу, не можна так поводитися. Не забувайтеся — місцеві вибори теж можуть бути достроковими", — веде далі депутат. — Він як скипить. Накинувся на мене, звалив зі стільця на підлогу. Збіглися люди, відтягли його. Повели на вулицю. І товариш мій пішов з ним. Я встав, обтрусився. Думаю, піду подивлюся, що там діється. Коли вийшов, вони мало не билися. Почав заспокоювати. Кажу: "Едуарде, йди додому". Він повернувся й б"є головою мені в перенісся.

Сергій Федченко зателефонував на мобілку міському голові Тростянця Юрієві Бові, 35 років. Просив приїхати.

— За 15 хвилин я був у "Білому парусі", — згадує мер. — У Сергія обличчя розбите, в крові. Холодова товариші тримають під руки. Приїхала опергрупа разом з виконуючим обов"язки начальника райвідділу підполковником Сергієм Кучеренком. Говорив із нами лише Кучеренко. Інші сиділи в машині. Годину ми його вмовляли зафіксувати пригоду. Холодов тим часом пішов до кафе. Потім його кудись відвезли товариші. Свідки порозходилися додому. Я подзвонив генералу в Суми. Попросив допомоги. Приїхала опергрупа. Але ні голови райради, ні начальника міліції вони вже не знайшли.

Заяву Сергія Федченка про побиття зареєстрували в міліції. Місцева прокуратура проводить перевірку. Голова райради терміново пішов у відпустку. На дзвінки не відповідає.

Едуард Холодов очолює райраду з весни 2006-го. Обраний у депутати від БЮТу. Сергій Федченко — від "Нашої України". Працював юристом ЖЕКу. Нині безробітний.

У Тростянецькому суді розглядають також справу про побиття міського голови. Рік тому розправитися з Бовою замовив місцевий підприємець.

Зараз ви читаєте новину «Побилися голова та депутат районної ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі