вівторок, 14 серпня 2007 14:05

Побили журналіста, який критикував Черновецького

У ніч з 13 на 14 серпня в Оболонському районі Києва у під"їзді свого будинку невідомими був побитий журналіст газети "Коммерсантъ-Украина" Артем Скоропадський.

За словами журналіста, близько 22 години 40 хвилин він вийшов у магазин, розташований біля будинку, а коли повертався, у темному під"їзді невідомий вдарив його в обличчя, пише Комерсант-Україна.

"Коли я у відповідь вдарив його ногою, нападник направився до виходу, де його чекав співучасник. Потім злочинці зникли. Нападники поводилися мовчки, грошей не вимагали", – розповів Скоропадський. На місце події прибули співробітники міліції.

Журналіст припускає, що подія може бути пов"язане з його професійною діяльністю. Саме в понеділок у газеті на першій смузі вийшов матеріал с різкою критикою київського мера Леоніда Черновецького.

Після чого в редакцію газети подзвонили з мерії і вимагали спростування матеріалу, тому що вважають, що журналіст спотворив цитату мера.

Зокрема, матеріал Скоропадського стосувався конфлікту між Київською мерією і приватними підприємцями, що торгують на Майдані Незалежності.

Для захисту торговельних точок було створено Комітет захисту Майдану, до якого увійшли представники правих партій і громадських організацій.

Наступного дня після безрезультатного пікету біля мерії у четвер, 9 серпня, стало відомо, що одному з членів комітету - лідеру громадської організації "Пора" Андрію Юсову - подзвонили з адміністрації і повідомили про те, що члени комітету запрошені на зустріч з мером.

У той же день Юсов і Сергій Тафій разом з адвокатом підприємців Віталієм Коломійцем приїхали до КМДА. Зустріч була призначена на 15.00, але й о 16.00 мер не з"явився, а представників комітету далі прохідної не пустили, писав Скоропадський.

"Нарешті Леонід Черновецький спустився у хол. "У нас є всі документи на торгівлю, за законом ми маємо право торгувати на Майдані", - сказав меру Сергій Тафій, демонструючи відповідний дозвіл, однак Черновецький на папери дивитися не став".

"Мене це не хвилює. Для вас один закон - це я", - різко заявив він. Співрозмовники мера здивовано перезирнулися, а Черновецький продовжував у тому ж дусі: "Поки я мер, я усе вирішую! Ви на Майдані торгувати не будете. Ви в мене в зуби візьмете ваші значки і будете так торгувати!", - усе більше розпікався Черновецький, не здогадуючись про присутність журналіста".

"У результаті зустріч завершилася нічим: мер пішов, а дещо розгублені представники комітету вийшли на вулицю", - закінчив Скоропадський. Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Побили журналіста, який критикував Черновецького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі