вівторок, 26 жовтня 2021 19:02

По всій Україні зараз існує небезпека зараження поліомієлітом

По всій Україні зараз існує небезпека зараження поліомієлітом
У МОЗ закликали вакцинувати дітей. Фото: Pexels

Випадок поліомієліту у Рівненській обл. спричинив загрозу поширення поліовірусу у країні.

Ризик захворіти на поліомієліт існує в усіх областях, особливо для нещеплених дітей віком до 5 років, повідомили у Міністерстві охорони здоров'я під час брифінгу 26 жовтня

Учасники брифінгу закликали батьків вакцинувати дітей проти поліомієліту, щоб уникнути його поширення.

Відповідно до Національного календаря профілактичних щеплень, дітей вакцинують проти поліомієліту у 2, 4, 6, 18 місяців, 6 років і 14 років.

"Якщо ви відмовилися від щеплень або пропустили їх з якихось причин, зверніться до сімейного лікаря чи педіатра і надолужте це", – йдеться у повідомленні.

Щеплення безкоштовні. Усі регіони забезпечені якісними вакцинами.

Про зараження поліомієлітом свідчать діарея, нудота, блювання, головний біль, біль у животі й горлі, лихоманка та кволість у руках чи ногах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відповів на петицію про примусову вакцинацію

"Якщо у вашої дитини виникли такі симптоми, потрібно негайно звернутися за допомогою до сімейного лікаря або іншого медичного працівника", – нагадали у МОЗ.

В Україні зафіксували випадок поліомієліту у 1,5-річної дитини. Батьки відмовлялися від вакцинації через релігійні переконання. Випадок паралічу зафіксували у дитини з Рівненщини.

Зараз ви читаєте новину «По всій Україні зараз існує небезпека зараження поліомієлітом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі