понеділок, 25 грудня 2006 10:59

За книгою Литвиненка знімуть шпигунський блокбастер

Американська компанія зніме фільм за книгою колишнього агента ФСБ РФ Олександра Литвиненка. У книзі автор стверджує, що за вибухами, які забрали життя 300 людей, стоїть російський уряд.

Серед акторів, які обговорюються на роль Литвиненка, називають ім"я Денієла Крейга, який зіграв Джеймса Бонда в фільмі "Казино Рояль".

38-річний Крейг вже грав роль слідчого, який протистоїть російській державі, у кінострічці 2005 року за романом Роберта Харріса "Архангел".

Права на екранізацію книги продали компанії з Беверлі-Хілз Braun Entertainment Group.

Книга "КДБ підриває Росію" відстоює версію, згідно з якою ФСБ - спадкоємиця КДБ, - зіграла роль в організації вибуху житлового будинку в місті Рязань (Росія). Кремль звинуватив у теракті чеченських бойовиків.

Вибухи 1999 року дозволили привернути громадську думку на сторону Володимира Путіна і принесли йому президентський пост.

Видавництво Gibson Square Books, в якому в наступному місяці вийде ця книга, повідомило, що "права викупила компанією Braun за шестизначну суму".

Будь-який фільм за книгою Литвиненко може ще більше розсердити Кремль, який засудив передсмертні заяви цієї людини про те, що отруєння полонієм-210 було санкціоноване Путіним.

Друг Литвиненка Олексій Гольдфарб вважає, що Литвиненка вбили за те, що він збирався довести теорію причетності ФСБ до вибухів.

Інших людей, які мали відношення до розслідування вибухів, також убили. У 2003 році Сергія Юшенкова, який очолював комісію з розслідування вибухів, застрелили в Москві. Пізніше в тому ж році помер інший член цієї комісії, Юрій Щекочихін - ймовірно, його отруїли, повідомляє The Times.

Зараз ви читаєте новину «За книгою Литвиненка знімуть шпигунський блокбастер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі