вівторок, 17 квітня 2007 08:16

По 10 тисяч доларів отримали лауреати Пулітцерівської премії

У США названі імена лауреатів найпрестижнішої у галузі журналістики Пулітцерівської премії.

Щоденна політико-економічна газета "Уолл-стріт джорнел" (The Wall Street Journal) одержала найпрестижнішу нагороду в номінації "За служіння суспільству" за серію розслідувань махінацій на фінансовому ринку. Це ж видання назване кращим у висвітленні міжнародного життя.

За досягнення в репортерстві відзначено портлендську газету "Орегоніен" (The Oregonian) за репортажі про історію пошуку і порятунку зниклої в горах сім`ї.

У номінації "розслідування" лауреатом премії став Бретт Блекледж з "Бірмінгем ньюс" (The Birmingham News) за його матеріали про корупцію в системі дворічних коледжів.

Пулітцерівські премії присуджуються Колумбійським університетом в Нью-Йорку. Розмір премії становить $10 тисяч. Лауреатові в номінації "За служіння суспільству", крім того, вручається золота медаль.

Історія Пулітцерівської премії ведеться з 1917 року, коли американський журналіст Герберт Байярд Своп одержав першу премію за серію матеріалів "Зсередини Німецької імперії", опублікованої в "Нью-Йорк уорлд" в жовтні 1916 року. Формат премії принципово передбачає невелику, як для Америки, суму грошової винагороди, щоб не комерціалізувати суть журналістського змагання, пише РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «По 10 тисяч доларів отримали лауреати Пулітцерівської премії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі