понеділок, 23 червня 2008 15:32

Пляжі Середземномор"я страждають від нашестя медуз (ФОТО)

 
Восьмий рік поспіль середземноморські курорти страждають від нашестя медуз. Біологи стверджують, що велике скупчення спостерігається у водах між Корсикою і французьким материком. Наступного тижня в Каннах на найпопулярніших пляжах міста ставитимуть захисні сітки від медуз.

Також спостерігається масове скупчення медуз біля берегів Італії і Греції. Учені стверджують, що таке явище свідчить про радикальні й, можливо, незворотні зміни в екології Середземного моря.

Морські біологи називають декілька причин, через які медузи величезними зграями наблизилися до пляжів. По-перше, зниження кількості риб в результаті надмірного вилову, а по-друге, спекотна погода, через що море тепліше звичайного.

В результаті глобального потеплення подібне взагалі відбуватиметься все частіше. Адже чим тепліше вода, тим більше медуз.

Може грати свою роль і той факт, що вода стала солонішою через зменшення прісної води, що приносять річки. Таким чином, акваторія відкритого моря, в якій зазвичай живуть медузи, наблизилася ближче до берега.

За матеріалами TheIndependent.

Зараз ви читаєте новину «Пляжі Середземномор"я страждають від нашестя медуз (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі