понеділок, 08 лютого 2016 13:34

Платіжки за комуналку - причина скасування виборів в Києві - Наш край

Платіжки за комуналку - причина скасування виборів в Києві - Наш край

Партія "Наш край" заявляє про необхідність виборів до райрад столиці, а їх скасування в судовому порядку називає страхом влади програти вибори через високі комунальні тарифи. Про це йдеться в офіційній заяві партії, розповсюдженої прес-службою.

Згідно з заявою, справжня причина скасування виборів до райрад - спроба влади перечекати опалювальний сезон.

"Жителі столиці шоковані цифрами в комунальних "платіжках". Тільки за опалення "хрущовки" киянам доводиться платити до 800 гривень. Очевидно, що за це люди не оберуть до райрад представників правлячих партій. Це говорить про одне: перед страхом програти влада готова відмовитися від ідеї децентралізації", - сказано в заяві.

"Наш край" заявляє про необхідність виборів до райрад столиці, мотивуючи це, зокрема, тим, що населення тільки одного району Києва більше за населення деяких обласних центрів країни, де діють і облрада, і міськрада. Вибори до райрад столиці, на думку представників партії, є логічним процесом у рамках децентралізації і передачі повноважень на місця.

Як відомо, сьогодні Центральна виборча комісія повинна була завершити формування тервиборчкомів у процесі виборів депутатів районних рад в Києві. Але напередодні, 5 лютого, Окружний адміністративний суд Києва зробив ще один крок по зриву виборчого процесу - заборонив ЦВК підготовку до виборів.

Згідно з опитуванням думки жителів Києва, проведеним у кінці січня аналітичною групою "Sociostream AG", 78% киян назвали нинішні тарифи за комунальні послуги принизливими, 52% висловили готовність взяти участь у виборах депутатів районних рад Києва, а 55% жителів столиці хочуть бачити депутатами досвідчених управлінців і господарників.

Зараз ви читаєте новину «Платіжки за комуналку - причина скасування виборів в Києві - Наш край». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі