пʼятниця, 04 жовтня 2013 20:44

Пластун Вадим Петрук врятував життя двом дітям
9

Пластун-скаут куреня "Лісові чорти" Вадим Петрук з Луцька отримав бронзових хрест із рук головного пластуна світу Любомира Романкова. Який приїхав у Київ з Америки. Бронзовий хрест - найвища нагорода у Пласті. Торік 23-річний Вадим врятував життя двом потопаючим дітям. У Євпаторії вітром віднесло в море надувний матрац із трьома дітьми - 2. 4 і 5 років. Вадим разом з товарише Романом Ковалем витягнули дітей на берег.

Головний пластун світу Любомир Романків, 82-роки, провідний винахідник у галузі хімії, автор 65 патентів, приїздить в Україну в середньому раз на рік. Цього разу він приїхав зі Сполучених Штатів, щоб вручити нагороду:

"Пласт впродовж року мав визначити, чи дійсно відбувся геройський вчинок. По-перше, були свідки на то. Потім то було перевірено і з міліцією, з безпекою морською, тож немає найменшого сумніву. У нас є свої сучасні та скромні герої. Які рятують чужі життя. Хоч Вадим себе героєм не вважає".

Вадим каже, батьки порятованих дітей навіть не подякували пластунам.

- Відбулися жартами. Мовляв, малі незабутньо поплавали на матраці.

Зараз ви читаєте новину «Пластун Вадим Петрук врятував життя двом дітям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі