пʼятниця, 06 квітня 2007 15:18

Півроку пацієнтка лікувалася від раку, якого у неї не було

Мешканка Канади подала позов проти лікаря за помилковий діагноз, через який їй довелося пройти шестимісячний курс хіміотерапії. Як компенсацію за перенесені страждання, збиток здоров"ю, втрату доходів і моральний збиток, жінка вимагає виплатити їй 175 тисяч доларів.

62-річна Мьюрел Лавайе (Muriel Lavallee) звернулася в лікарню, розташовану в передмісті Монреаля, зі скаргами на сильні болі в грудях у вересні 2004 року. За наслідками аналізів лікар, ім"я якого не називають, поставив пацієнтці діагноз "рак", і направив її на хіміотерапію. До кінця 6-місячного курсу лікування Лавайе втратила у вазі 27 кілограмів і позбулася волосся на голові. Ще одним результатом лікування, що пригнічує імунну систему організму, стала небезпечна бактерійна інфекція.

У березні 2005 року інший лікар, Лавайе, що обстежив пацієнтку, не знайшов у неї ніяких ознак онкологічного захворювання.

За словами потерпілої, курс хіміотерапії, що виявися абсолютно непотрібним, настільки ослабив її, що вона не змогла повернутися до роботи і до цих пір змушена просити про допомогу друзів, які доглядають її удома.

За даними телеканалу CBS, лікар, який поставив помилковий діагноз жінці, пішов на пенсію два роки тому, а клініка, в якій він працював, поки що відмовляється прокоментувати подію, передають MEDновости.

Зараз ви читаєте новину «Півроку пацієнтка лікувалася від раку, якого у неї не було». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі