понеділок, 24 листопада 2008 08:56

Північна Корея рве зв"язки з сусідами

Північна Корея оголосила в понеділок про припинення роботи залізнодорожньої лінії, що проходить через кордон країн, у відповідь на "конфронтаційну" політику президента Південної Кореї Лі Мюнг-Бака.

Потяги буде призупинено з 1-го грудня. Окрім того, жителям Південної Кореї буде обмежено доступ до популярної туристичної пам"ятки на Півночі та в індустріальну зону Каесонг - промисловий парк, що засвідчував собою спроби примирення.

На початку місяця Північна Корея попереджала, що обріже лінію, якщо Лі, котрий став президентом у лютому 2008, обіцяючи вжити суворіших заходів щодо сусідів, ніж його попередник, продовжуватиме "зухвалу" політику проти країни. Проте це не зупинило активістів з Південної Кореї, і агітація проти правителя Півночі продовжувалася.

Потяги відновили перетин демілітаризованої зони в квітні 2007 року, більше ніж 50 років після закінчення Корейської війни.

Армія Півночі також пообіцяла, що "вибірково витіснятиме" південних корейців з промислової зони в Каесонг, проте промовчала щодо закриття фабрик, якими керують їх сусіди.

Північна Корея призупинила переговори про примирення та погрожує порвати всі зв"язки з Півднем, повідомляє CNN.

Зараз ви читаєте новину «Північна Корея рве зв"язки з сусідами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі