пʼятниця, 20 червня 2008 12:46

Північна Корея розкриє свою ядерну програму

Північна Корея до кінця червня 2008 року надасть міжнародному співтовариству досьє по своїй ядерній програмі, передає AFP з посиланням на південнокорейське новинне агентство Yonhap news.

За даними Yonhap news, досьє буде передано Китаю, де проходять шестисторонні переговори між КНДР, США, Росією, Південною Кореєю, КНР та Японією по північнокорейській ядерній програмі.

Тим часом в південнокорейському міністерстві закордонних справ поки не підтвердили інформацію Yonhap news і, як повідомляється, займаються її перевіркою.

Нагадаємо, що на початку травня видання The Washington Times повідомило, що Північна Корея вже передала США 18 тисяч сторінок документів, що стосуються розвитку північнокорейської ядерної програми, починаючи з 1990 року.

Крім того, в липні 2007 року КНДР припинила роботу свого головного реактора в Йонбені пообіцявши, що до кінця 2007 року повністю розсекретить і виведе з ладу свої ядерні об"єкти.

Проте, не дивлячись на прогрес, шестисторонні переговори просуваються досить складно. У обмін на згортання збагачення урану КНДР вимагає фінансової і продовольчої допомоги, а також наполягає на тому, щоб США виключили її зі списку країн-спонсорів тероризму, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Північна Корея розкриє свою ядерну програму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі