неділя, 15 липня 2007 12:36

Північна Корея офіційно підтвердила факт зупинки реактора

Північна Корея підтвердила факт зупинки дії свого єдиного ядерного реактора в Йонбені, йдеться в заяві неназваного представника МЗС КНДР.

"Ми зупинили ядерні об"єкти в Йонбені після отримання першої партії мазуту", - мовиться заяві, поширеній Центральним телеграфним агентством (Північною) Кореї (ЦТАК).

Напередодні прес-секретар держдепартаменту США Шон Маккормак заявив, що КНДР припинила роботу реактора в Йонбені, який дозволяє отримувати сировину для виготовлення збройового плутонію. Сьогодні ці відомості підтвердив і постійний представник Північної Кореї в ООН Пак Гіл Йон.

В неділю група з десяти інспекторів МАГАТЕ, яка в суботу прибула в Йонбен, повинна оглянути розташовані там ядерні об"єкти і упевнитися в тому, що реактор дійсно зупинений.

Закриття ядерного реактора в Йонбені є першим за останні п"ять років кроком КНДР по припиненню національної ядерної програми, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Північна Корея офіційно підтвердила факт зупинки реактора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі