понеділок, 22 жовтня 2007 11:49

Північна Корея через тиждень відключить свої ядерні об"єкти

КНДР почне виведення з ладу своїх ядерних об"єктів наступного тижня, вважає офіційний Сеул. КНДР можливо розпочне виведення з ладу своїх ядерних об"єктів наступного тижня, повідомило в понеділок, 22 жовтня, агентство "Ренхап" із посиланням на неназваного офіційного представника уряду Республіки Корея.

Такі дії Пхеньяну мають проводитися відповідно до досягнутих на початку жовтня домовленостей у рамках шестисторонніх переговорів у Пекіні.

У жовтні офіційний Пхеньян погодився на виведення з ладу своїх головних ядерних об"єктів у центрі ядерних досліджень Йонбен. Влада КНДР також пообіцяла надати до кінця нинішнього року повний список усіх своїх ядерних програм.

Проте при цьому залишається відкритим питання про те, яким саме чином Північна Корея має намір вивести з ладу свої ядерні установки. Як заявив раніше глава делегації США на шестисторонніх переговорах Крістофер Хілл, для того, щоб відновити всі об"єкти в робочий стан знадобиться всього лише 12 місяців, передає Взгляд.

Зараз ви читаєте новину «Північна Корея через тиждень відключить свої ядерні об"єкти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі