вівторок, 04 листопада 2008 11:09

Північна Корея будує новий ракетний полігон

Міністр оборони Південної Кореї Лі Санг Хі у вівторок заявив на засіданні парламенту, що Північна Корея будує новий ракетний полігон на західному побережжі, повідомляє AP. Його розміри дозволяють проводити пуски ракет більшої дальності, ніж Пхеньян випробовував раніше. Будівництво почалося ще 8 років тому, а готовність об"єкту складає близько 80 відсотків.

У 2006 році провела пуски ракет "Тайподонг-2". За оцінками військових Південної Кореї, на сьогоднішній день максимальна дальність польоту цих ракет перевищує 15 тисяч кілометрів. Цього цілком достатньо, щоб завдати удару по західному побережжю США. Проте, пуск закінчився невдачею - ракета впала в океан, ледве відірвавшись від землі. Але через деякий час Північна Корея провела підземні випробування ядерної бомби.

У вересні офіційні представники США і Південною Корея заявляли, що Пхеньян провів випробування двигунів для своїх нових ракет дальньої дії. Місцем випробувань став недобудований полігон. Це стало першим свідоцтвом його використання у військових цілях.

Зараз ви читаєте новину «Північна Корея будує новий ракетний полігон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі