середа, 01 жовтня 2008 13:50

Північна і Південна Кореї проведуть військові переговори

КНДР і Республіка Корея проведуть військові переговори, повідомляє AFP з посиланням на південнокорейське міністерство оборони. Пхеньян пропонував призначити переговори на 30 вересня, але тепер прийняв зустрічну пропозицію Сеула про проведення зустрічі в четвер, 2 жовтня. Представники двох держав зустрінуться в демілітаризованій зоні.

Висунута Пхеньяном пропозиція стала несподіванкою: дві Кореї, що формально знаходиться в стані перемир"я, востаннє проводили військові переговори в січні. Після того, як в лютому пост південнокорейського президента зайняв Лі Мін Бак (LeeMyung-bak), що обіцяв посилити політику відносно північного сусіда, Пхеньян згорнув міжурядові контакти з Сеулом. У липні рівень напруженості в двосторонніх відносинах підвищився через загибель на території КНДР південнокорейської туристки: та зайшла на територію військового об"єкту і була застрелена солдатами.

Переговори між двома Кореями пройдуть на тлі процесу ядерного роззброєння КНДР, що ускладнилося. На знак протесту проти політики США Пхеньян відмовився від виконання досягнутих домовленостей в рамках шестисторонніх переговорів і припинив демонтаж ядерних об"єктів, а потім приступив до відновлення свого ядерного реактора в Йонбені. За останніми повідомленнями, Північна Корея може також готувати нові випробування ядерної зброї, повідомляє Лента.ru.

Зараз ви читаєте новину «Північна і Південна Кореї проведуть військові переговори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі