середа, 13 лютого 2008 13:18

Північна Європа почала масово приймати іслам

Іслам став релігією, що найшвидче поширюється в Північній Європі, тоді як традиційна лютеранська церква швидко втрачає прихожан. Число послідовників пророка Мухаммеда перевалило за мільйон, пишуть "Нові вісті".

Послідовники пророка Мухаммеда багато чого добилися. Поліція, автобусні компанії і збройні сили навіть розробили спеціальну уніформу для мусульман, що включає чалму для чоловіків і щільну хустку до брів для жінок, з раціонів солдатів і школярів вилучається свинина, а мусульманські свята стали в ряді муніципалітетів офіційною причиною для невідвідування школи або служби. Навіть громадські басейни пристосовуються до віянь нового часу, і в них дозволяють плавати жінкам, закутаним від ніг до голови.

У Швеції пропонують включити підготовку імамів до програми державних університетів. Справа лише за системою фінансування освіти. Студенти навчаються за рахунок довготривалої низьковідсоткової позики, яку їм надає держава, а в ісламі будь-яке лихварство заборонене.

У Фінляндії вже почався збір підписів за реєстрацію Ісламської партії, яка на наступних виборах розраховує отримати місця в законодавчих зборах декількох великих міст, зокрема Гельсінкі, Турку і Тампере.

У програмі нової партії - дозвіл читання Корану замість уроків музики, введення заходів із стимулювання будівництва мечетей, проведення обрізання в цивільних медустановах, суд за шаріатом і забій тварин за мусульманською традицією. Голова партії - профспілковий ватажок Рісто Таммі, що змінив ім"я на Абдуллу і перейшов в іслам.

Саме новонавернені мусульмани, найчастіше чистокровні данці, шведи, норвежці і фінни, такі як Абдулла Таммі, найбільш активні в просуванні радикального ісламу в своїх країнах. На відміну від іммігрантів, корінні скандінави, що прийняли іслам, не бояться заявляти про себе на повний голос, затверджує видання, повідомляє NEWSru.com.
Зараз ви читаєте новину «Північна Європа почала масово приймати іслам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі