понеділок, 03 березня 2008 16:07

Південну Корею накрило токсичною бурею

В Південній Кореї в понеділок, 3 березня, закрилися школи і частина підприємств, туристам і місцевим жителям не рекомендується виходити на вулиці і відправлятися в дальні прогулянки, оскільки велика частина країни знаходиться під впливом токсичної піщаної бурі, що прийшла з Китаю. Особливо рекомендують не випускати з будинку дітей, оскільки саме юний організм найбільш чутливий до важких металів і канцерогенів, які принесла буря.

Кожну весну "жовті" піщані шторми зароджуються в Китаї, на території пустелі Гобі і накривають Корейський півострів і частину японських територій. Вони завдають багатомільйонного збитку економіці цих країн і стають причиною безлічі смертей і захворювань. Токсичність бурь пов"язана зі стрімким розвитком промисловості Китаю, яка практично не захищає навколишнє середовище від шкідливої дії. Суха погода і сезонні вітри несуть з Гобі на Північну і Південну Корею і Японію мільйони тонн пилу, змішаного з важкими металами, канцерогенами та діоксином.

В Японії водіїв і машиністів поїздів попереджають про різке зниження видимості під час піщаної бурі. На Тайвані чекають приходу токсичної бурі до вечора понеділка, 3 березня, і просять населення запастися захисними масками і не планувати довгих піших прогулянок, повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Південну Корею накрило токсичною бурею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі