середа, 01 серпня 2007 12:05

Південнокорейська делегація зустрінеться із заручниками талібів

Таліби, що утримують 21 південнокорейського заручника, дали згоду на зустріч делегатів від уряду Південної Кореї з полоненими. Делегація Південної Кореї вже прибула з цією метою у  провінцію Газні.

Бойовики руху "Талібан" 19 липня зупинили у Газні автобус, що виходив з Кандагара у Кабул, і захопили у  заручники 23 громадяни Південної Кореї, які знаходилися в Афганістані з гуманітарною місією. Таліби вимагають вивести південнокорейський військовий контингент з Афганістану і звільнити з в"язниць своїх соратників.

Термін ультиматуму закінчився об 11.30 у середу, проте ні представники бойовиків, ні афганська і південнокорейська влада поки що не виступили із заявами з цього приводу.

У середу, 25 липня, бойовики убили одного з 23 заручників - керівника групи південнокорейських місіонерів. Його тіло вже доставлене на батьківщину.

В понеділок, 30 липня, бойовики повідомили про страту ще одного полоненого. За інформацією представників місцевої влади, його тіло було знайдене у селі Арізо Каллей у центральній частині Афганістану, що за  десять кілометрів на захід від міста Газні.

Міністерство закордонних справ Південної Кореї у вівторок підтвердило повідомлення про страту афганськими талібами другого заручника. За даними міністерства, це 29-річний Сім Сен Мін, передає Afghan Islamic Press.

Зараз ви читаєте новину «Південнокорейська делегація зустрінеться із заручниками талібів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі