понеділок, 04 серпня 2008 10:38

Південна Осетія звинуватила Україну в підготовці грузинських снайперів

Грузинські снайпери, що брали участь в обстрілі Цхинвалі, проходили підготовку у фахівців України і США, стверджує глава МВС Південної Осетії Михайло Міндзаєв.

У ніч на суботу в перестрілці в зоні грузино-осетинского конфлікту убиті шість і поранено 15 громадян Південної Осетії.

"Дві групи грузинських снайперів проходили підготовку у фахівців США і України. Загибель наших хлопців, зокрема, і на совісті цих країн", - заявив Міндзаєв журналістам в столиці невизнаної республіки.

Президент невизнаної республіки Едуард Кокойти раніше у зв"язку з обстрілом Цхинвалі заявив, що Південна Осетія відповідатиме на всі дії Грузії. За його словами, Грузія оголосила невизнаній республіці "снайперську війну" і знов зробила спробу розв"язати широкомасштабну війну".

Осетинська сторона, за словами Кокойти, "досі утримувалася від у відповідь дій, але більше цього робити не буде".

Як заявив Кокойти, відповідальність за загострення ситуації разом з Грузією несуть Україна і США. За його словами, Україна передала Грузії 40 одиниць снайперського озброєння, 120 одиниць передали США. Відповідальність разом з Грузією, як заявив президент Південної Осетії, також несуть "ті країни, які підтримують псевдодемократичний імідж Грузії і всіляко йдуть від об"єктивної оцінки ситуації і дезинформують світову громадськість", повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Південна Осетія звинуватила Україну в підготовці грузинських снайперів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі