пʼятниця, 04 липня 2008 16:06

Південна Осетія припинила загальну мобілізацію

Лідер невизнаної республіки Південна Осетія Едуард Кокойти припинив загальну мобілізацію, оголошену ним минулої ночі після мінометного обстрілу Цхінвалі. Як повідомляє Комітет з інформації та друку Південної Осетії, Кокойти заявив, що осетинська сторона пішла на цей крок для того, щоб зберегти нормальний мирний процес".

Осетинський лідер закликав грузинську сторону припинити провокації, підкресливши, що інакше він буде змушений віддати наказ відкрити у відповідь вогонь.

Минулої ночі в результаті мінометного обстрілу Цхінвалі зі сторони грузинських сіл, за даними осетинської сторони, загинула одна людина і сім мирних жителів отримали поранення.

Зі свого боку, в Тбілісі заявили, що грузинські формування відкрили вогонь у відповідь на обстріл грузинських сіл.

У Об"єднаному штабі Змішаних сил з підтримки миру підтвердили факт мінометного обстрілу Цхінвалі, не уточнивши інформацію про постраждалих. Там зазначили, що приблизно за 50 хвилин до початку обстрілу, грузинські миротворці покинули територію штабу і з того часу не поверталися, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Південна Осетія припинила загальну мобілізацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі