четвер, 11 вересня 2008 13:34

Південна Осетія передумала входити до складу Росії?

Президент Південної Осетії Едуард Кокойти заявив, що республіка не збирається входити до складу Росії і залишиться незалежною, повідомляє Лента.ру. Ця заява йде врозріз з попередніми висловами самого Кокойти, а також осетинських чиновників і парламентарів, які заявляли, що Південна Осетія увійде до складу Росії протягом декількох років.

Останній раз Едуард Кокойти говорив про прагнення Південної Осетії увійти до складу Російської Федерації на прес-конференції в липні 2008 року, за місяць до війни з Грузією. До цього він також неодноразово висловлював бажання об"єднати республіку з Північною Осетією і стати частиною Росії. Тепер же Кокойти стверджує, що його "неправильно зрозуміли", і Південна Осетія не почне відмовлятися від незалежності.

Також про те, що Цхінвалі і Москва нібито домовилися про входження Південної Осетії до складу РФ говорив і голова парламенту Південної Осетії Знаур Гассієв. За його словами, Кокойти і президент Росії Дмитро Медведєв вирішили, що Південна Осетія приєднатися до РФ найближчими роками.

Відзначимо, що про небажання входження до складу Росії заявив президент ще однієї визнаної російськими властями республіки, яку на Заході і в самому Тбілісі вважають частиною Грузії, - Абхазії. Сергій Багапш, коментуючи перспективи розвитку республіки, сказав, що Абхазія залишиться незалежною державою.

Зараз ви читаєте новину «Південна Осетія передумала входити до складу Росії?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі