середа, 22 грудня 2010 09:45

Південна Корея продемонструвала свою бойову міць біля берегів КНДР

Південна Корея продемонструвала свою бойову міць біля берегів КНДР

Південнокорейські військові почали в середу триденні навчання в Японському морі, приблизно за 100 кілометрів на південь від кордону з КНДР. Планується, що у навчаннях братимуть участь щонайменше шість кораблів і протичовнові вертольоти. Як передає агентство Ренхап з посиланням на представника міністерства оборони Республіки Корея, військові Південної Кореї, проводячи ці навчання з іншого боку від Корейського півострова, мають намір продемонструвати, що готові "до будь-яких сюрпризів КНДР у непередбачених місцях".

"Так, це буде демонстрація сили", - цитує агентство слова джерела, який відповідав на питання, чи плануються дані навчання у зв'язку з інцидентом у Енпхендо.

Військові повідомили також, що подібні навчання проводилися в Південній Кореї вже більше 50 разів, проте цього разу буде залучено найбільшу для мирного часу кількість особового складу, артилерія і літаки ВПС.

У минулий понеділок південнокорейські військові, незважаючи на заклик Росії утриматися від навчань, провели морські навчально-бойові стрільби в безпосередній близькості від зони контролю КНДР у Жовтому морі. Як пізніше передало Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК), влада КНДР вважає зайвим "реагувати щоразу на військові провокації".

Раніше Пхеньян обіцяв, що у разі проведення маневрів на острові Енпхендо, Південну Корею "спіткає катастрофа". Журналісти і деякі експерти у зв'язку з цим у черговий раз заговорили, що Корейський півострів знову "стоїть на межі війни", яка загрожує перерости ледь не в Третю світову.

Нагадаємо, ситуація на Корейському півострові залишається напруженою після перестрілки двох сторін 23 листопада в районі острова Енпхендо в Жовтому морі. У результаті обстрілу загинули чотири людини, були нанесені значні руйнування. Після цього Сеул привів свої збройні сили в стан підвищеної бойової готовності і активно проводить навчання з використанням реальних боєприпасів.

NEWSru.com, РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Південна Корея продемонструвала свою бойову міць біля берегів КНДР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі