пʼятниця, 05 жовтня 2007 11:34

Пітерці встановлять пам"ятник собаці Путіна

 У день народження президента Росії Володимира Путіна - 7 жовтня, - у дворах Приморського району Санкт-Петербурга городяни звернуться до художників і скульпторів північної столиці.

Вони попросять створити і встановити скульптуру Коні Полгрейв - собаки Путіна - з відповідним посланням: "Кращому другу Президента - собаці Коні". Обнести майданчик, де в майбутньому, можливо, з"явиться статуя ВИП-лабрадора, пропонується декоративною кованою огорожею.

Всього у світі налічується близько 500 пам"ятників собакам.

У саду Інституту експериментальної медицини у Санкт-Петербурзі з 1935 року стояла бронзова статуя знаменитого собаки Павлова роботи скульптора Беспалова. У лютому 2007 року у вестибулі станції московського метро Менделеєвська був встановлений пам"ятник дворнязі по кличці Мальчик, яка була публічно убита фотомоделю Юліаною Романовою.

У Білорусі у парку  Несвіжського замку на кам"яному постаменті встановлений пам"ятник хорту, що врятував наприкінці XIX століття князя Радзівілла під час полювання. У Англії, у Н"юстедському маєтку Байронів, можна побачити пам"ятник улюбленому собаці Байрона ньюфаундленду Ботсвайну, а у маєтку Вальтера Скотта Аббатсфорд встановлена скульптура його собаці Майді.

У Англії, в графстві Уелш, є пам"ятник ірландському вовкодавові по кличці Гелерт - псові принца Уельського Левеліна, який врятував його сина від вовка, але був випадково убитий самим принцом.

За матеріалами Фонтанка.ру, Newsru.com.

Зараз ви читаєте новину «Пітерці встановлять пам"ятник собаці Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі