субота, 05 травня 2007 14:30

Після заборони на анонімність в Британії зросла кількість донорів сперми

Протягом року після набуття чинності закону, що відміняє анонімність донорів сперми, число таких донорів у Великобританії збільшилося на 6%.

За останні 12 місяців в країні було зареєстровано 265 нових донорів, а роком раніше - тільки 250.

Новий закон, що вступив в силу в квітні минулого року, законодавчо закріплює за дитиною право доступу до даних про особу біологічних батьків після досягнення повноліття.

Противники закону побоювалися, що він може призвести до істотного скорочення числа донорів сперми і яйцеклітин, яких і так не вистачало у Великобританії. Проте найпохмуріші прогнози, судячи з усього, не виправдалися.

Представник британського Агентства з питань штучного запліднення людини Ширлі Харрісон пов"язала збільшення числа донорів з екстреними заходами, прийнятими останнім часом Агентством і іншими зацікавленими організаціями.

"Нові дані доводять, що прогнози про падіння числа донорів – усього лише міф", - заявила Харрісон.

В цілому ж ситуація з донорською спермою у Великобританії продовжує залишатися напруженою. Через брак донорів ряд британських клінік були вимушені припинити надання послуг зі штучного запліднення, а декілька крупних медичних центрів почали купувати сперму за кордоном.

На думку британських експертів, для ліквідації дефіциту донорської сперми країні необхідно як мінімум 500 нових донорів в рік, повідомляють Медновості.
Зараз ви читаєте новину «Після заборони на анонімність в Британії зросла кількість донорів сперми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі