пʼятниця, 25 листопада 2011 16:46

Після відвідин Китаю мер Черкас хоче купувати електричні автобуси для міста

Після відвідин Китаю мер Черкас хоче купувати електричні автобуси для міста

23 листопада мер Черкас повернувся з Китаю. Він відзначив у країні швидкі темпи забудов та національну політику спрямовану на зміцнення розвитку китайської мови.

"У китайській мові за останні роки не залишилось жодного іншомовного слова. Такі міжнародні слова як "комп'ютер", "телефон" у них не використовуються. Є свої відповідники, яким вони послуговуються. Я вже мовчу про те, що не вдалося знайти китайця, який би розмовляв японською мовою, ? заявив Сергій Одарич на брифінгу. ? Прикро, коли наші посадовці нарікають на те, що в нас країна не така, що люди не такі, що працювати не вміємо, а при цьому послуговуються мовою іншої держави. Я думаю, що поняття національної гордості й успішної національної економіки починаються формуватися з того, що люди послуговуються власною мовою. Для мене це було відкриттям. Така цілеспрямована політика була проведена за останні кілька років".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сергій Одарич агітує робити щеплення

Особливу увагу Одаричу приділив швидкій забудові міст.

"Це дуже динамічна країна. Не можна знайти точку, з якої б не видно було, що щось будується, ? сказав міський голова. ? Забудова йде цілими мікрорайонами. Темпи шалені: за 8 місяців зводять нові будинки. Велику увагу приділяють озелененню. Але попри те, що таке дбайливе ставлення до природи, вони вбивають прямо в дерево великими цвяхами металеві таблички з назвою дерева, його номером та номером телефону, куди слід звернутися в разі пошкодження рослини. До речі, в них уже по всьому місту прикрашені ялинки. Майже в кожному кварталі є скульптурка, яка викликає усмішку. На всіх будівлях, спорудах підсвітка. Місто вночі — як виставка — все переливається, все грає".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сергій Одарич порівняв черкаські ЖЕКи з сицилійською мафією

Сподобалися меру китайські електричні автобуси.

"Пересуваючись містом, я ніде не відчув дискомфорту від вихлопних газів, тому що більшість — це екологічно чистий транспорт, бензинних мопедів не зустрів взагалі. З наступного року ми запровадимо електричні автобуси в Черкасах. Вони хоч і дорожчі в закупці, але якщо порівнювати з тролейбусами, то відпаде потреба ремонтувати тролії. А це дороге задоволення".

Зараз ви читаєте новину «Після відвідин Китаю мер Черкас хоче купувати електричні автобуси для міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі