субота, 03 травня 2008 14:43

Після свят банки можуть різко скоротити видачу кредитів на житло

Після свят кредитів на житло може і не бути. Про це попереджають банкіри своїх клієнтів.

Тепер умови отримання кредиту жорсткіші. Наприклад, 5 найбільших банків або скоротили термін кредитування до 15 років, або підняли ставку до надхмарних відсотків у доларах. Щоб отримати кредит, потрібно заробляти, щонайменше, 15 тис. грн.

Нацбанк збільшив облікову ставку. При цьому глава правління Нацбанку Петро Порошенко стверджує, що в НБУ зовсім не на такий ефект сподівалися. "Банки, на жаль, насамперед скрутили процеси кредитування реальної економіки. Мета, яка ставилася щодо заборони зростання споживчого кредитування, - банки цю лінію займали останніми. І скорочували споживчі кредити, оскільки ці операції є для банків найбільш невигідними", - заявив П.Порошенко.

Споживчі кредити без початкового внеску, нагадують в Нацбанку, знаходяться в групі підвищеного ризику. Їх можуть не повернути, як наслідок - економічна криза.

Проте, на думку представників комерційних банків, поки що антиінфляційні заходи НБУ тільки шкодять добробуту людей і розвитку бізнесу, повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Після свят банки можуть різко скоротити видачу кредитів на житло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі