середа, 16 квітня 2008 12:34

Після "багажного хаосу" в Хітроу начальники British Airways залишили свої посади

Відкриття нового терміналу в аеропорту Хітроу (Лондон) авіакомпанією British Airways завершилося повним фіаско. Свої посади через це залишили двоє високопоставлених представників керівництва авіакомпанії.

Як повідомляє Бі-Бі-Сі, посад позбулися директор оперативного управління авіакомпанії Гарет Кірквуд і голова служби роботи з клієнтами Девід Нойс. На місце двох цих керівників буде призначена одна людина.

У British Airways не уточнюють, чи подали Кірквуд і Нойс у відставку самі, або їм було запропоновано піти. На думку оглядачів, ці люди, швидше за все, поплатилися за нездатність BA пояснити пасажирам і пресі, що сталося в перший день роботи нового терміналу.

Термінал N5 відкрився 27 березня. І в перший же день почалися проблеми. Співробітники підприємства не могли вчасно потрапити на свої робочі місця, не за призначенням були відправлені тисячі предметів багажу, відкладені або скасовані багато сотень рейсів. Тільки до 8 квітня вдалося повністю налагодити розклад.

Проте проблеми ці були такі серйозні, а термін їх рішення такий тривалий, що деякі великі страховики припинили пропонувати клієнтам страховку за загублений багаж або за відкладений авіарейс.

Крім того, довелося відкласти намічений на 30 квітня перевід дальніх маршрутів BA з терміналу N4 до терміналу N5. Нова дата поки не призначена; ймовірно, початок цьому процесу буде покладено в червні, а повністю завершити його вдасться лише до жовтня.

Ця тяганина викликає нарікання на адресу BA з боку інших авіакомпаній, які мали переїхати в будівлю 4-го терміналу, що звільнилася, - таких як Air France-KLM і Delta.

За даними керівництва British Airways, проблеми із запуском п"ятого терміналу обійшлися авіакомпанії щонайменше в 16 млн фунтів стерлінгів.

Того ранку, коли про проблеми тільки стало відомо, Гарет Кірквуд потрапив в телекамери, швидко віддаляючись від репортерів і відмовляючись відповідати на питання.

Під загрозою і майбутнє генерального директора British Airways Віллі Уолша: на цьому тижні акціонери компанії зустрічатимуться з керівництвом і обговорюватимуть проблеми нового терміналу.

Свого часу Уолш узяв на себе відповідальність за те, що відбувається, відзначивши, що відкриття будівлі не "можна назвати зенітом слави" авіакомпанії. Проте, експерти не схильні вважати, що генеральний директор теж поплатиться посадою за проблеми з терміналом.

Аеропорт Хітроу розташований в 15 милях (24 км) на захід від центрального Лондона. Він вважається одним з найбільш завантажених і найвишуканіших аеропортів в світі, сюди прилітає найбільша кількість міжнародних пасажирів.

British Airways - велика міжнародна авіа-компанія, що займає одне з провідних положень в світі за об"ємами пасажирообороту і що завжди вважалася лідером галузі. Рейси компанії здійснюються з двох базових аеропортів Лондона: Хітроу, найбільшого аеропорту в світі, і Гетвіка, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Після "багажного хаосу" в Хітроу начальники British Airways залишили свої посади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі