понеділок, 13 квітня 2009 16:06

Після пам"ятників та паспортів Львівська облрада взялась за аборти

Після пам"ятників та паспортів Львівська облрада взялась за аборти

Депутати Львівської обласної ради ухвалили низку неоднозначних рішень.

Вони вирішили звернутися до президента Віктора Ющенка і Верховної ради з проханням заборонити аборти. Депутати зобов"язали голову обласної держадміністрації Миколу Кмітя "розробити зміни і доповнення до законодавства про боротьбу з абортами".

Коментуючи рішення Львівської облради про повернення в паспорт графи "національність", член комітету ВР з питань державного будівництва і місцевого самоврядування Анатолій Матвієнко назвав його шкідливим. "Воно не сприяє єдності країни", - сказав він.

В той же час ініціативу заборони абортів Матвієнко вважає не позбавленою логіки у зв"язку з демографічною ситуацією в країні.

Крім того, депутати рекомендували органам місцевої влади області демонтувати пам"ятники радянської епохи, якщо вони не охороняються законом і не відносяться до об"єктів культурної спадщини. Відповідний законопроект "Про правову оцінку злочинів тоталітарного комуністичного режиму в Україні" запропонував голова облради Мирослав Сеник.

Перший секретар львівської обласної організації Компартії Олександр Калинюк прокоментував це рішення таким чином: "Сумно, що депутати облради знущаються з пам"яті загиблих в боротьбі з фашизмом. Необхідно перевірити їх на психічну осудність".

Нагадаємо, що раніше рада дозволила знесення пам"ятника радянському Воїну-визволителю в місті Стрий Львівської області. Таке рішення пояснили відсутністю історичної цінності в монумента.

Цей же орган в своїх зверненнях до керівників держави просив повернути до паспорту графу "національність".

ТСНGazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Після пам"ятників та паспортів Львівська облрада взялась за аборти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі