вівторок, 06 травня 2008 13:30

Після циклону в М"янмі пропали безвісти 30 тисяч людей

Число зниклих безвісти в М"янмі після того, як в минулу п"ятницю на територію країни обрушився циклон "Наргіс", досягло тридцяти тисяч людей, повідомляє Sky News. Число загиблих досягає п"ятнадцяти тисяч.

Як повідомило AFP з посиланням на міністра соціального забезпечення М"янми, в місті Богалай, розташованому в дельті річки Ірраваді, загинули десять тисяч жителів. Крім того, більшість населення міста лишилися без даху над головою, оскільки дев"яносто п"ять відсотків будинків було зруйновано. Основним джерелом руйнувань була штормова хвиля, що супроводжувала циклон, заввишки більше трьох з половиною метрів.

Також AFP повідомило, що представники Міжнародної стратегії ООН з боротьби з природними катастрофами висловили співчуття про те, що в М"янмі не існувала система раннього оповіщення про стихійні лиха.

За даними ООН, в результаті циклону сотні тисяч людей позбулися будинків, багато хто не має доступу до питної води. Військовий режим М"янми, що насторожено відноситься до зовнішнього світу, цього разу з готовністю прийняв міжнародну допомогу, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Після циклону в М"янмі пропали безвісти 30 тисяч людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі