четвер, 24 липня 2014 12:45

Після боїв під Червоним Лиманом у десантників Сергія Калитюка та Романа Панченка відняло ноги (фото)

Дніпропетровські десантники Сергій Калитюк та Роман Панченко йдуть на поправку, проте ще потребують допомоги. Хлопці отримали сильні поранення в бою під Червоним Лиманом 19 червня. Отримали кожен по кілька кульових поранень в спину, були прикуті до ліжка, але днями лікарі дозволили їм пересісти в інвалідні коляски і ненадовго виїжджати на вулицю. Зараз десантники лікуються у військовому госпіталі Львова. Інформують Вести.

Минулого тижня у 21-річного дніпропетровця Сергія Калитюка під лопатки вийняли третю кулю, яку через тяжкий стан не могли витягти більше трьох тижнів. Знімок МРТ дав обнадійливий результат - хребет пошкоджений, але спинний мозок не ушкоджено. Лікарі ще Сергію на хребті поставлять титанові пластини.

  Сергій КАЛИТЮК
Сергій КАЛИТЮК

"Я другий день вже виїжджаю в колясці на вулицю в затінок, але сидіти поки важкувато. Реабілітологи розминають ноги, роблять масаж, згинають суглоби, піднімають ноги, але я їх як і раніше не відчуваю. Поріг чутливості потроху опускається - якщо раніше я не відчував дотик на рівні грудей, то зараз вже відчуваю на рівні живота ", - розповідає Сергій. Постійно до нього зі словами підтримки та з пропозиціями допомоги приходять львів'яни, а днями місцевий музичний магазин навіть подарував гітару.

"Я самоучка, трохи навчався перед армією. Подарунку дуже радий, і хоча лежачи грати не дуже зручно, потроху вчу пісні ", - посміхається Сергій.

Мама Сергія Калитюка Тамара була вражена тим, скільки людей відгукнулися на її прохання про збір грошей на реабілітацію сина.

"Шлють з усієї України, з Петербурга і навіть наші заробітчани з Італії. Дай їм Бог здоров'я. Вже вдалося зібрати близько 50 тис грн. Лікарі поки не говорять про реабілітацію, але люди, які перенесли схожі операції, розповідають, що потрібно не менше 70 тисяч. Зараз я постійно з сином. У Дніпрі відпросилася з роботи, а у Львові мене поселили в Будинку офіцерів. Місцеві жителі, дізнавшись мою історію, передають Серьожі овочі зі своїх городів і домашнє молоко", - розповіла Тамара Калитюк (ті, хто хоче допомогти Сергію, можуть зв'язатися з нею по тел. (068) 414-14-67 ).

  Роман ПАНЧЕНКО
Роман ПАНЧЕНКО

Допомогу Сергію Калитюку можна перерахувати на картку Приватбанку:

Номер картки: 5168-7572-6901-1716.

Одержувач: Калитюк Тамара Грантовна

Другому десантникові - 19-річному Роману Панченку із Запоріжжя - титанові пластини в хребет поставили минулого тижня. Організм відреагував так, що підскочила температура, тому поки Рома на прогулянках не буває. Його мама Ольга Панченко каже, що томограма не виявила пошкоджень спинного мозку - це дає надію знову в майбутньому стати на ноги. Зараз із солдатом займаються реабілітологи, він піднімає гантелі і для тренування грудної клітини надуває кульки.

"Син трохи читає або пробує грати в шахи, але довго не виходить - починає боліти голова. А від прогулянок настрій відразу поліпшується "- розповідає Ольга Борисівна.

За два тижні небайдужі люди перерахували на картку мами Романа 40 тис грн. Але знайшлися і ті, що спробував поживитися на чужій біді.

"Зателефонував чоловік і став розпитувати про стан сина. Таких дзвінків багато, коли люди, перш ніж перевести гроші, дізнаються, що сталося і на що вони підуть. Але він завів довгу розмову, став випитувати і зовсім не до теми, а потім нібито для переказу грошей став умовляти, щоб я пішла до банкомату і повідомила йому якісь дані. Я зрозуміла, що він шахрай, адже для переказу не потрібно нічого, крім номера картки", - розповідає мама Романа Ольга Панченко (зв'язатися з нею можна за тел. (066) 579-23-69).

Перерахувати допомогу Роману Панченко можна на банківський рахунок:

Картка Приватбанку "Універсальна"

4149-4378-3833-6590

Одержувач: Панченко Ольга Борисівна

Зараз ви читаєте новину «Після боїв під Червоним Лиманом у десантників Сергія Калитюка та Романа Панченка відняло ноги (фото)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі