понеділок, 04 лютого 2008 08:34

Пірати відігнали російський буксир "Свіцер Корсаков" у Могадішо

Пірати відігнали російський буксир "Свіцер Корсаков", захоплений ними 1 лютого біля берегів Сомалі, у порт Могадішо.

Як повідомив РІА Новости черговий капітан Сахалінського рятувального підцентру, "загрози життю екіпажа немає. Все необхідне для нормальної життєдіяльності на борту судна є".

За його словами, компанія-судновласник російського буксира "Свіцер Корсаков", розпочала переговорів з піратами. Через посередника вона займається з"ясуванням подальшої долі судна і екіпажа.

Черговий капітан відзначив, що досі загарбники нічого не вимагали. Інформації про те, як відбулося захоплення, у підцентрі немає.

За його словами, всі російські члени екіпажа буксира - жителі Сахалінської області. Їх родичі до МЗС РФ не зверталися, але контактують з фахівцями компанії "СвіцерВайсмюллер Сахалін Лтд.", найнятої для транспортування суден до Сахаліну і їх подальшого обслуговування.

Крім того, російські судновласники звернулася по допомогу у переговорах із загарбниками судна до англійської компанії, що має досвід врегулювання подібних конфліктів. "В даний час англійська компанія веде переговори із загарбниками судна, а ми чекаємо результатів від цих переговорів", - сказав представник, не ставши уточнювати назву британської компанії.

Судно було захоплене піратами 1 лютого. На борту знаходилися шість осіб: два англійці і чотири росіяни.

МЗС Великої Британії підтвердив, що на борту захопленого піратами буксира знаходиться один підданий Сполученого Королівства - це капітан корабля.

Представник прес-служби Мінтрансу відзначав, що судно було спущене на воду у грудні 2007 року і "перегонялося" з Санкт-Петербурга на Сахалін, із заходом до Сінгапуру. Судновласник - сахалінська компанія.

Росія оповістила про інцидент флот НАТО.

Судно "Свіцер Корсаков" побудоване у Санкт-Петербурзі, спущене на воду у грудні 2007 року, воно  прямувало на Сахалін для роботи на шельфовому проекті "Сахалін-2". Це одне з чотирьох портових суден, зафрахтованих "Сахалін Енерджі", у рамках контракту з компанією "СвіцерВайсмюллер Сахалін Лтд.", повідомляє "Обозреватель".

Зараз ви читаєте новину «Пірати відігнали російський буксир "Свіцер Корсаков" у Могадішо ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі